Domenikali: Netačno je da se u Belgiji vozilo zbog novca

Formula 1 30. avg 202123:29
Podeli:
Charles Leclerc, Stefano Domenicali
Mark Sutton LAT Motorsport Images FIA Pool via HOCH ZWEI

"Novac govori", bila je kratka izjava Luisa Hamiltona posle Velike nagrade Belgije koja je trajala svega dva kruga i to iza vozila bezbednosti. On je rekao da je Formula 1 napravila takvu trku isključivo zbog komercijalnih razloga i da nije trebalo uopšte da se vozi usled velikih padavina.

Na kraju zadovoljni mogu da budu oni koji su se našli na prvih deset pozicija jer će dobiti polovinu bodova od onoga što se obično deli na trkama. Neki tvrde da se čitav „cirkus“ na stazi Spa desio zbog novca što iz vrha Formule 1 negiraju.

Sve je finansijski pokriveno. Potpuno je netačno da je iza svega bilo neke komrecijalne diskusije. Jer kada pričamo o trkanju, postoji odgovornost. To je jasan proces i te stvari nikako nisu povezane„, rekao je šef Formule 1 Stefano Domenikali.

Nula, nikad, ni jedan. To nikada ne bi bilo u mojim razmišljanjima. Uošte se to nebi desilo„, bio je jasan direktor u FIA Majkl Masi kada su ga pitali da li su komercijalni faktori uticali na odluku da se trka održi.

POVEZANE VESTI

Šteta je za sve ljude jer su hteli da vide trku kako treba. Ali mislim da su odluke kontrole trke apsolutno ispravne. Bilo je želje da se trka održi. Kada je došla informacija, a ja sam pratio situaciju, da postoji prostor da se poboljša vreme onda smo probali da se trka održi. Kako je krenula trka jasno je bilo da nije moguće, a stigla je i još jedna loša prognoza. Pored razočaranja za sve mislim da smo dobro uradili sve„, doao je Domenikali.

Komentari

Vaš komentar