Direkcija trke: Udes Rasela i Botasa trkački incident

Automoto 18. apr. 202120:56 > 21:073 komentara
Podeli:
George Russell
Bryn Lennon/Getty Images

Direkcija trke za Veliku nagradu Emilije Romanje u šampionatu Formule 1 rešila je da nedeljni udes koji su imali Džordž Rasel i Valteri Botas okarakteriše kao „trkački incident“ i da ne kažnjava aktere zbog toga.

Botas i Rasel su imali kontakt dok su se borili za deveto mesto na oko pola trke. Botas je bio ispred, a Rasel je krenuo u napad u trenutku kada je do incidenta došlo. Sudarili su se pri velikoj brzini približavajući se krivini broj dva.

Formula 1:

Direkcija trke je ubrzo rekla da će istražiti incident, ali je uskoro objavljeno da je „Botas održao svoju liniju kretanja desnom stranom suve trake i ostavio najmanje širinu bolida rivalu u svakom trenutku“.

Ni u jednom trenutku nijedan bolid se nije kretao nemarno. Zaključuje se da nema elemenata da se istražuje dodatno i direkcija neće kažnjavati nikoga“, navodi se u saopštenju.

Vozači su ubrzo po kontaktu koji su imali za sudar okrivili jedan drugog.

Maks Ferstapen je trijumfovao na Imoli, a prvak Luis Hamilton je završio na drugom mestu. Hamilton je posle trke u Imoli zadržao vođstvo u generalnom plasmanu zahvaljujući najbržem krugu trke, pa sada ima 44 boda, jedan više od Ferstapena.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Portugala 2. maja. Čitavu akciju pratite u direktnim prenosima samo na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar