Drugović vozi u Bahreinu ako se Strol ne oporavi na vreme

Formula 1 26. feb 202316:142 komentara
Felipe Drugović
Peter Fox/Getty Images

Aktuelni šampion Formule 2 i rezervni vozač Aston Martina Felipe Drugović biće za volanom bolida britanskog tima u Bahreinu na prvoj trci sezone ako se Kanađanin Lens Strol ne oporavi od povrede ručnog zgloba, koju je zaradio tokom priprema za novu sezonu.

Strol je doživeo frakturu zgloba desne šake dok je vozio bicikl u Španiji i zato je propustio trodnevno testiranje na stazi Sakir. Šef tima Majk Krek potvrdio je da je bio u kontaktu sa doskorašnjim vozačem Aston Martina i četvorostrukim šampionom Sebastijanom Fetelom kako bi on potencijalno zamenio Strola. Međutim, do dogovora nije došlo.

POVEZANO:

Britanski tim je u saopštenju naveo da će do poslednjeg trenutka čekati Kanađanina, a njegovo mesto će zauzeti Brazilac, ukoliko Strol ne bude u stanju da se takmiči na otvaranju sezone.

„Tim će do poslednjeg trenutka čekati na Lensa, a njegovo učešće zavisi od oporavka povređene ruke. Ukoliko ne bude u stanju da se takmiči, Felipe će voziti u Bahreinu sa Fernandom Alonsom“, objavio je Aston Martin.

Ekipa koju prevodi Majk Krek je pozitivno iznenađenje predsezonskih testiranja. Drugović i Alonso su beležili impresivne rezultate, iako je u petak Brazilac morao da zaustavi bolid zbog kvara nedugo pošto je napustio garaže po prvi put. Njegov iskusniji kolega je bio drugoplasirani u subotu i Alonso je imao fantastične simulacije trke – tempo dvostrukog šampiona sveta bolji čak i od rezultata Mercedesa i Ferarija.

Aston Martin je prethodnu sezonu završio na sedmoj poziciji u šampionatu konstruktora sa 55 bodova, dok je šampionski tim Red Bul imao 759.

Nova sezona Formule 1 počinje trećeg marta trkačkim vikendom u Bahreinu, a sva dešavanja iz najbržeg karavana možete pratiti ekskluzivno na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar