Džou: Strašan udes, oreol mi je spasao život

Formula 1 4. jul 20220:05
Guanju Džou
REUTERS/Molly Darlington

Vozač Alfa Romea Guanju Džou zahvalio se odgovornim ljudima u Formuli 1 i Svetskoj automobilskoj organizaciji (FIA) za kontinuirani napor da poboljšaju bezbednost pošto mu je oreol spasao život kada se njegov bolid prevrnuo na startu Velike nagrade Velike Britanije.

Povezane vesti

Incident je izazvan inicijalnim kontaktom Pjera Gaslija u Alfa Tauriju i Džordža Rasela u Mercedesu – Britanac je izgubio kontrolu i udario u Džoua, koji se prevrnuo i velikom brzinom „naglavačke“ prošao kroz šljunak i preskočivši barijere se konačno zaustavio zaglavljen ispred ograde.

Trka je vrlo brzo prekinuta – Aleks Albon, Sebastijan Fetel, Juki Cunoda i Esteban Okon su pokušavši da izbegnu aktere prvotitnog udesa oštetili svoje bolide, dok je vozač Vilijamsa zajedno sa Džouom završio u medicinskom centru u trkačkom kompleksu. Obojica vozača su srećom prošla bez posledica.

„Bio je to strašan udes, drago mi je da sam dobro. Redari i medicinski tim na stazi su bili izvanredni, brzo su mi pomogli. Zahvalan sam i FIA i Formuli 1 za sav trud da poboljšaju bezbednost – oreol me mi je spasio život danas i to pokazuje prave rezultate napora da se poboljšaju bolidi“, rekao je kineski vozač i dodao:

„Spremniji sam nego ikad da se vratim na stazu i radim ono što volim – spreman sam i radujem se trkanju u Austriji sledećeg vikenda“.

Žou je osvojio pet bodova u dosadašnjem delu ruki sezone u šampionatu i zauzima 16. mesto u konkurenciji vozača.

Sezona Formule 1 nastavlja se već 8. jula kada počinje Velika nagrada Austrije u Sprint formatu na stazi Red Bul ring – sva dešavanja iz šampionata Formule 1 pratite ekskluzivno na Sport Klubu.

Guanju Džou
REUTERS/Molly Darlington
Komentari

Vaš komentar