Edi Džordan: Pokazao bih Hamiltonu vrata, svako je zamenljiv

Formula 1 19. jan. 202117:5110 komentara
Podeli:
Luis Hamilton
Pool via REUTERS/Bryn Lennon

Luis Hamilton i dalje "zateže" oko potpisivanja novog ugovora sa Mercedesom. To je jedino sedište koje i dalje zvanično nije popunjeno u 2021. godini u Formuli 1 i pravo bi iznenađenje bilo da Hamilton ne produži saradnju sa nemačkim konstruktorom. Ipak neki ne bi imali strpljenja da slušaju zahteve Britanca.

Među njima je jedan Irac, nekadašnji vlasnik tima u Formuli 1 Edi Džordan. On ima veliko iskustvo u ovom takmičenju, bio je gazda tima od 1991. do 2005. i kroz bolide te ekipe su prolazila velika imena poput Ralfa Šumahera, Dejmona Hila, Hajnca-Haralda Frencena, Đankarla Fizikele, Rubensa Barikela, Edija Irvajna. Edi kaže međutim da sa Luisom u aktuelnoj situaciji ne bi dugo pregovarao.

Očigledno je da se ne slažu oko nečega. Upravo sam čuo da Luis želi mnogo više nego što Mercedes želi da plati. Radi se takođe o deljenju prihoda tima i važne uloge u Mercedesovoj grupi. Ako bih bio šef Dajmlera, pokazao bih mu vrata. Ili voziš pod našim uslovima ili ideš„, jasan je Edi Džordan.

Edi Džordan
Action Images / Crispin Thruston

Rekao bih mu isto što je i Berni Eklston rekao nakon smrti Ajrtona Sene. Iako je i Berni bio šokiran i tužan kao i svi ostali on je bio prvi koji se sabrao i rekao nam: ‘Prekinite da kukate, svako je zamenljiv’. Luis treba da zna to„.

Džordan je takođe rekao i da je Aston Martin napravio grešku dovevši Sebastijana Fetela jer kako kaže njegove dve sezone u Ferariju su bile patetične i poručuje da bi zadržao Serhija Peresa.

Sa Peresom će Red Bul dobiti sjajnog vozača. Niko ne misli da je on brz kao Maks, ali će sa njim Red Bul moći da pritisne Mercedes sa dva bolida. Aleks Albon nikada to nije mogao da uradi„, smatra Džordan.

Komentari

Vaš komentar