Ekleston: Hamiltona kao da nije briga

Formula 1 28. jun 20229:027 komentara
Podeli:
Marcelo Machado de Melo/Getty Images

Berni Ekleston, nekada prvi čovek Formule 1, nije pohvalno govorio o Luisu Hamiltonu i njegovoj ovogodišnoj sezoni u ekipi Mercedesa.

Sedmostruki šampion sveta je daleko od borbe za prvo mesto i to bi prema mišljenju 91- godišnjeg Eklestona moglo dovesti do ranije prekida saradnje između Hamiltona i Mercedesa.

povezane vesti

„Iskreno ne bi me iznenadilo da Toto Volf počne da traži izlaznu varijatnu za odlazak Hamiltona. Mislim da bi mogao da povuče jedan od svojim magičnih poteza. Umesto da Luisu daje 40 miliona funti godišnje, nekome će ponuditi 20 miliona i sačuvati veliku svotu za ekipu“, istakao je Ekleston.

Britanac smatra i da Hamilton lako prihvata sadašnju situaciju kada nije konkurentan u borbi za titulu.

Kao da je izgubio takmičarki duh. Nije ga briga i ne daje svoj maksimum. Važno je da pažnju na sebe skreće smešnom odećom koju nosi. To je jedini način da bude primećen u ovoj sezoni“, rekao je Ekleston.

Za razliku od Hamiltona, njegov klupski drug Rasel je svih devet trka završio među petoricom prvoplasiranih.

„Iskreno nisam verovao u Rasela. Međutim, sada mogu da kažem da Mercedes nije napravio dobar, nego fantastičan posao njegovim dovođenjem. Voleo bih da mu Hamilton još više pomaže“, zaključio je Ekleston.

Komentari

Vaš komentar