Evo kada će Rikardo odlučiti da li želi da se vrati u F1

Formula 1 6. feb 202311:572 komentara
Danijel Rikardo
AP Photo/Seth Wenig

Posle 11 i po godina kao startni vozač u Formuli 1, Danijel Rikardo će preuzeti poziciju trećeg, ili rezervnog vozača u "Red Bul" timu za predstojeću sezonu. Za Australijanca ovo predstavlja povratak u tabor popularnih "bikova", koji su mu pomogli da dođe do Formule 1 i sa kojim je ostvario najveće uspehe u ovom sportu.

Kao treći vozač, Rikardo će provesti više vremena u Red Bul simulatoru u Milton Kijnsu, a pored toga učestvovaće i u raznim marketinškim i promotivnim događajima. Tokom predstavljanja Red Bulovih boja za 2023. godine u Njujorku prošle nedelje, Australijanac je obelodanio da će njegovo prvo gostovanje na trci tokom sezone biti na Velikoj nagradi Australije, krajem marta i početkom aprila.

Prema rečima samog Rikarda, poseta Melburnu će igrati ogromnu ulogu u njegovoj budućnosti, jer će osetiti, da li i dalje želi da bude startni vozač u Formuli 1, ili ne?

„Gledaću početak sezone na televiziji, što će mi vratiti neke uspomene. Onda ću biti u Melburnu, na svojoj prvoj trci od kad nisam u karavanu. Osetiću atmosferu, buku, zvuk, miris, sve ponovo… To će mi mnogo reći o mojoj budućnosti. Saznaću da li želim da se vratim, ili ću želeti da budem navijač u dužem periodu, videćemo. Melburn će mi definitivno mnogo toga reći o mojoj budućnosti“, rekao je Rikardo novinarima u Njujorku.

I sam je pre izvesnog vremena priznao da je izabrao da se ne takmiči 2023. posle dve mučne sezone u Meklarenu, u kojima ga je zasenio mnogo mlađi kolega Lando Noris. U sastavu britanskog tima, Rikarda menja njegov sunarodnik Oskar Pjastri, koji će ove sezone debitovati u Formuli 1.

Komentari

Vaš komentar