„F1 će smanjiti DRS, možda ga i ukinuti“

Formula 1 11. feb 20229:254 komentara
Aston Martin via Kolvenbach

Tehnički direktor ekipe Aston Martin Endrju Grin je prilikom promocije novog bolida tog tima poručio da se nada da će DRS uskoro biti prošlost u Formuli 1.

Najbrži cirkus na svetu u 2022. godini doživljava velike promene koje bi trebalo da izjednače ekipe koje se takmiče. Ipak u predstojećoj sezoni će u upotrebi ostati DRS, koji se koristi kao pomoć prilikom preticanja na pravcima. Ranije je bilo priče kako je DRS „nužno zlo“ Formule 1 jer bi bez njega preticanje bilo gotovo nemoguće. Sada sledi nova era pravila koja bi trebalo da učine da preticanje bude lakše.

„FIA treba da razmotri kako izgledaju staze i da vide da li mogu da promene DRS zone. Pretpostavljam da će to uraditi. Ako budu shvatili da će bolidi biti bliži jedni drugima onda možda i ne bude potrebna pomoć DRS. Mislim da će se DRS zone smanjiti kroz vreme i možda će neke biti i uklonjene što je dobra stvar“, rekao je direktor Aston Martina Endrju Grin.

„Uvek možeš da igraš na kartu DRS zona tu i tamo. Ali zapravo ti uopšte ne trebaju“, rekao je vozač Aston Martina Sebastijan Fetel.

Komentari

Vaš komentar