F1 objasnila zašto je Maks morao da propusti Luisa

Formula 1 29. mar. 202112:2349 komentara
Podeli:
Luis Hamilton, Maks Ferstapen
Imago Sports

Na prvoj trci nove sezone Formule 1 smo odmah videli veliku dramu. Ne samo što su Luis Hamilton i Maks Ferstapen imali veliki duel za pobedu u Bahreinu, već smo dobili i velike nejasnoće oko tumačenja pravila koja se tiču prelaska granice staze.

Luis Hamilton je odbio napade Maksa Ferstapena u samom finišu trke, ali to nije jedino što je vredno pomena u ovom dvoboju. Nekoliko krugova pre kraja Maks je pretekao Luisa u krivini četiri uz prelazak granice staze, a zatim je dobio poruku da mora Hamiltonu da vrati njegovu poziciju kako ne bi bio kažnjen. Sve bi to bilo u redu da Luis Hamilton nije prešao granicu staze 29 puta pre nego što je dobio upozorenje da rizikuje dobijanje dodatnih sekundi.

On kaže da mu je rečeno da prelazak linije u krivini četiri neće biti kažnjavan kao na treninzima i kvalifkacijama.

Polovinom trke su promenili stav i odjednom nije bilo dozvoljeno prelaziti liniju. To je meni u redu jer sam i tako bio brži i bolje sam čuvao gume. Zahvalan sam na toj odluci„, rekao je Hamilton.

VESTI IZ F1

U Red Bulu su bili besni zbog odluke direkcije trke da naloži Fersatpenu da preda poziciju. Sada iz F1 poručuju da je pravilo jasno i da će biti kažnjen vozač koji prelaskom linije ostvaruje prednost.

Tolerisali smo da vozači idu preko linije tokom trke, a jasno smo rekli to na satanku i takođe smo rekli da se nećemo obazirati na vreme kruga, ali da ćemo uvek gledati da li je sve bilo po sportskim pravilima i da li je vozač stekao neki vid prednosti time što je prešao liniju„, rekao je direktor trke Majkl Masi.

Komentari

Vaš komentar