F1 u četvrtak: Čeko prvi u Monte Karlu, odlični Sains

Formula 1 20. maj. 202112:417 komentara
Podeli:
Carlos Sainz, Monte Carlo
REUTERS/Eric Gaillard

Serhio Peres je bio najbrži na prvom slobodnom treningu pred Veliku nagradu Monte Karla u svetskom šampionatu Formule 1. Drugi je bio Karlos Sains, dok je treće vreme imao Peresov timski kolega Maks Ferstapen.

Najbrži krug Serhija Peresa je iznosio 1:12.487, dok je Karlos Sains imao oko 120 hiljaditinki sporiji krug. U sekundi zaostatka su bili i Maks Ferstapen, Pjer Gasli koji je odlično vozio u prvom treningu, kao i Luis Hamilton, Valteri Botas, i Lando Noris.

U prvom treningu je najpre Sains držao prvo mesto da bi zatim vozači Red Bula uspeli da izađu na vrh. Peres i Ferstapen su držali prve dve pozicije, zatim je na čelo izbio Luis Hamilton pa Sains, a potom i Pjer Gasli. Česte smene na vrhu su nastavljene pa je opet dvojac Red Bula Peres Ferstapen bio na prve dve pozicije, a da je pri tom Holanđanin bio na gumama srednje tvrdoće. Karlos Sains je još jednom pokazao da je u odličnom ritmu i još jednom je izbio na drugu poziciju, ali nije uspeo da zameni Meksikanca na čelu.

U prvih deset su još i Sebastijan Fetel, Juki Cunoda i Kimi Raikonen. Zanimljive rezultate su imali i Nikolas Latifi koji je bio 14, Danijel Rikardo tek 15. dok je Nikita Mazepin bio ispred timskog kolege Mika Šumahera. Šarl Lekler je bio na poslednjem mestu jer je vozio svega četiri kruga.

Tokom treninga je dosta problema imao Fernando Alonso koji je delovao kao da je prvi put na stazi u Monte Karlu, a takođe je greške imao i Kimi Raikonen.

Komentari

Vaš komentar