F1 zapretila kaznama: Šefovi timova ne mogu više da lobiraju

Formula 1 22. jul. 202117:00 > 17:1011 komentara
Podeli:
Toto Wolff, Christian Horner
Imago Sports

Timovi Formule 1 upozoreni su da bi mogli da budu kažnjeni ukoliko njihovo osoblje bude bez prethodnog odobrenja stupilo u kontakt sa direkcijom trke tokom procesa istrage incidenata.

Veliku nagradu Velike Britanije obeležio je sudar Maska Ferstapena i Luisa Hamiltona. Šef Mercedesa Toto Volf je tokom prekida direktoru trke Majku Maziju poslao imejl sa objašnjenjem zašto njegov vozač nije kriv za udes, posle čega je dobio preporuku da ode do direkcije trke.

povezane vesti

Odmah je isto učinio i šef Red Bula Kristijan Horner, koji je želeo da bude siguran da će nadležni uzeti u obzir i izvešaj njegovog tima o incidentu. Posle svega toga digla se velika prašina.

U početku je Mazi rekao da ne vidi problem u tome da čelnici timova razgovaraju sa direkcijom trke:

„Ako imamo incident, pozovemo sve timove i vozače da dođu. Tako je bilo u Monci prošle godine… Tokom pauze, ta mogućnost postoji“.

Ipak, izgleda da je Mazi promenio mišljenje, te je upozorio timove da neći tolerisati ishitrene posete direkciji trke. U poruci koja je poslata svim takmičarima navodi se da će svima biti potrebno prethodno odobrenje.

Timovima je rečeno da bi u slučaju kršenja ovog novog pravila mogli da se suoče sa sankcijama prema članu 12.2.1.i Međunarodnog sportskog kodeksa FIA. Kazne za takav prekršaj mogu se kretati od opomene pa sve do diskvalifikacije.

Komentari

Vaš komentar