Ferari najbrži na prvom treningu, Ferstapen treći

Formula 1 20. maj. 202215:19 > 18:036 komentara
Podeli:
Šarl Lekler
REUTERS/Nacho Doce

Prvim treningom u Barseloni, počeo je vikend Velike nagrade Španije, na stazi Katalunja u Montmelju.

Tandem Ferarija Šarl Lekler i Karlos Sains zabeležili su najbrže vreme, ali se mora priznati da su njih dvojica, baš kao i trećeplasirani Maks Ferstapen, odradili samo jedan brzi krug.

Lekler je krug prošao za minut, 19 sekundi i 828 hiljaditinke, što je za 79 hiljadita dela sekunde bilo brže od vremena Karlosa Sainsa, koga je burno pozdravila brojna španska publika.

Ferstapen je imao zaostatak od 336 hiljaditinki.

Na četvrto mesto plasirao se Džordž Rasel u Mercedesu, sa zaostatkom od 76 stotinki, dok je peto vreme ostvario Fernando Alonso u Alpini sa 94 stota dela zaostatka. U sekundi sa Leklerom bio je još samo šestoplasirani Luis Hamilton, čiji je zaostatak iznosio 983 hiljaditinke.

U prvih deset, ali sa zaostatkom oko sekunde i po, još su Lando Noris (V. Britanija, Meklaren), Pjer Gasli (Francuska, Alfa Tauri), Danijel Rikardo (Australija, Meklaren) i Juki Cunoda (Japan, Alfa Tauri).

Kao rezervni vozači, Robert Kubica je u Alfa Romeu zauzeo 13. mesto, Holanđanin Nik de Vris u Vilijamsu je bio osamnaesti, a Estonac Juri Vips u Red Bulu (vozio umesto Pereza) poslednjeplasirani, dvadeseti, sa više od četiri sekunde zaostatka za Ferarijima.

Trening broj 2 na programu je u 17 časova, uz direktan prenos na Sport Klubu HD.

Komentari

Vaš komentar