Ferstapen: FIA neka radi svoje, moje je da vozim

Formula 1 6. okt 20229:339 komentara
Podeli:
Clive Mason/Getty Images

Maks Ferstapen, aktuelni šampion sveta u Formuli 1, ne zamara se mnogo istragom koju Svetska automobilska federacija (FIA) vodi povodom optužbi da su pojedini timovi tokom prošle sezone probili dozvoljeni budžet sa posebnim akcentom na Red Bul za koji vozi Holanđanin.

Čelnici FIA su istakli da će konačan izveštaj objaviti u ponedeljak 10. oktobra. Do tada Ferstapen ove nedelje u Japanu ima priliku da obezbedi drugu vezanu titulu u najbržem karavanu.

povezane vesti

„Da budem iskren uopšte se ne bavim tim stvarima. To je sve na timovima i FIA. Moje je da se fokusiram na vožnju“ istakao je Ferstapen.

Postoje određene sumnje da su u Red Bulu značajno premašili dozvoljeni budžet za više od 10 miliona evra. Kao sankcije se pominju oduzimanje bodova, što bi za Ferstapena moglo da bude kobno jer je do titule prošle godine stigao sa samo sedam bodova više od Hamiltona.

Međutim, u Red Bulu smatraju da nemaju nikakav razlog za brigu.

„Uopšte ne znam odakle su krenule sve te priče. Ko se od naših rivala žalio. Sve smo radili otvoreno i sve se zna. Neka svako radi svoj posao i videćemo gde će nas to dovesti“, istakao je Kristijan Horner, prvi čovek Red Bula.

Trkački vikend u Japanu počinje u petak, a sve treninge, kvalifikacije i samu trku možete da pratite na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar