Ferstapen: U istim uslovima dve desetinke sam brži od Luisa

Formula 1 8. jun. 202112:4650 komentara
Podeli:
Francois Nel/Getty Images

Na ulicama Bakua pet krugova je delilo Maksa Ferstapena od trećeg trijumfa u sezoni i uvećanja prednosti u generalnom poretku Formule 1.

Međutim, Holanđaninu je pukla guma i ostao je bez vežnih bodova. Na njegovu sreću u pretposlednjem krugu je ispao i aktuelni šampion Luis Hamilton, tako da je vozač Red Bula sačuvao lidersku poziciju u prvenstvu.

povezane vesti

Posle trke Hamilton je rekao da nije mogao da prati ritam Ferstapena, jer je Holanđanin imao brži bolid u Azerbejdžanu. Maks je brzo odgovorio.

Verovatno bih ja to isto izjavio da sam na njegovom mestu. Iskreno u istim uslovima sa istim bolidima bio bih dve desetinke brži od Hamiltona. I ne zanima me šta on kaže na to“, izjavio je Ferstapen holandskim medijima.

Holandski as smatra da je propustio veliku priliku da poveća bodovnu prednost u šampionatu.

„Jasno je da nama više leže ulične trke poput Monte Karla ili Bakua. Kada se vratim na normalne staze očekujem opet Mercedes u punoj snazi. Biće tu puno teže doći do trijumfa“.

Prvi put posle nekoliko godina Hamilton ima ozbiljnu konkurenciju u borbi za titulu.

Do sada je samo pretnju imao iz sopstvene ekipe. U takvim okolnostima nema pritiska. Sada se sve menja. Mora da se bori sa vozačem iz drugog tima. To svemu daje jednu drugu dimenziju i mislim da je to prava stvar za naš sport“, rekao je Ferstapen.

Komentari

Vaš komentar