Fetel: Mnogo emocija u Ferariju, nedovoljno pobeda

Formula 1 10. dec. 202016:37 > 16:401 komentar
Podeli:
Sebastian Vettel
Pool via REUTERS/Hamad I Mohammed

Predstojećeg vikenda Sebastijan Fetel poslednji put vozi za Ferari. On je pred Veliku nagradu Abu Dabija pričao o pritisku u crvenom bolidu, ali i o velikoj propuštenoj šansi u Hokenhajmu 2018. godine kada je sam bio odgovoran za izletanje sa staze.

Te godine je Sebastijan imao možda i najbolju šansu da dođe do titule u Ferariju i da porazi Luisa Hamiltona. Ipak u 2018. godini je Ferari pravio dosta grešaka, a jedna od njih bila je baš Fetelova kada je pred domaćom publikom izleteo u Hokenhajmu.

Radije mislim da je ta godina bila rolekoster događaja i emocija. Sigurno ta epizoda nije pomogla, ali bilo je toliko još stvari koje su se desile. Na primer smrt Serđa Markijonea, onda se desila promena Binota i Arivabenea. Mnogo stvari je moglo bolje, ali se sve one dešavaju sa razlogom„, rekao je Sebastijan Fetel kada je dobio pitanje da li je baš Hokenhajm bio odlučujuć momenat u njegovom boravku u Ferariju.

POVEZANE VESTI

Posebna je bila prva pobeda, u Maleziji 2015, zatim pobeda u Monaku 2017. ili u Kanadi 2018. Ima nekoliko pobeda koje bih izdvojio. Ne doboljno, ali emotivnih momenata je bilo mnogo. U međuvremenu tim se promenio, promenili su se ljudi koji rukovode. Atmosfera u garaži je uvek bila ista i tu nije bilo velikih promena. Napuštam Ferari kao treći vozač po broju pobeda, iza Laude i Šumahera, ali cilj nije bio to. Bilo je više ambicija, ali nismo postigli. Za mene se ovo poglavlje završava, a novo počinje sa drugim timom„.

Fetel je takođe pričao i o pritisku u Ferariju.

Nikad nisam tako razmišljao, uvek sam prvi shvatao šta znači biti ovde. Na primer kada sam završio u šljunku Hokenhajma, bio sam ogorčen. Međutim nije mi trebalo da znam koliko bi navijači bili nezadovoljni zbog toga. Nikad mi nije bio potreban pritisak sa strane„, dodao je četvorostruki šampion Formule 1.

Fetel posle Ferarija ide u Aston Martin gde će mu na raspolaganju biti bolid sa Mercedesovim motorom. Ferari će u narednoj sezoni u garaži imati Šarla Leklera i Karlosa Sainca.

Komentari

Vaš komentar