FIA i F1 podržali Has u osudi Mazepina

Formula 1 10. dec. 202013:01 > 14:053 komentara
Podeli:
Nikita Mazepin
Bryn Lennon/Getty Images

Has je nedavno oštro osudio nedolično ponašanje Nikite Mazepina na društvenim mrežama. Ruski vozač se takođe zbog toga izvinio, a sada Formula 1 i FIA u zajedničkom saopštenju podržavaju američku ekipu u osudi mladog Mazepina.

Ovaj vozač još nije valjano ni stigao u Formulu 1, a već pravi probleme i vezuje svoje ime za probleme. Nikita je i u Formuli 2 važio za problematičnog jer je neretko vozio veoma rizično i često je zbog toga kažnjavan. Po završetku šampioanta Formule 2 Rus je na svom Instagram profilu postavio klip kako hvata jednu ženu za grudi.

On se odmah izvinio dok je Has osudio „odvratno“ ponašanje svog budućeg vozača.

POVEZANE VESTI

Snažno podržavamo Has u odgovoru tog tima na nedavne nedolične poteze njihovog vozača Nikite Mazepina. Mazepin se javno izvinio za svoje ponašanje i o ovome će se Has pozabaviti unutar ekipe. Etički principi, različitost i inklunzivna kultura našeg sporta su veoma važni za FIA i Formulu 1„, stoji između ostalog u zajedničkom saopštenju F1 i FIA.

Mazepin je inače bio peti u šampionatu Formule 2 i zajedno sa Mikom Šumaherom će zameniti Romana Grožana i Kevina Magnusena u Hasu koji napuštaju Formulu 1.

Komentari

Vaš komentar