FIA ispituje Grožanov incident

Formula 1 3. dec 202013:537 komentara
Pool via REUTERS/Hamad I Mohammed

FIA je pokrenula istragu u kojoj treba tačno da ustanovi šta se desilo prilikom udesa u kom se bolid Romana Grožana prepolovio i zapalio. Vozač Hasa je na Velikoj nagradi Bahreina imao veliku sreću jer je izašao iz zapaljenog bolida i imao je samo opekotine po nadlanicama.

FIA će prve rezultate istrage imati tek kroz šest do osam sedmica. Podaci koji će biti prikupljeni će tačno omogućiti da se zna svaki element onoga što se dogodilo.

Grožan je udario u ogradu pri brzini od 220 kilometara na čas, pretrpeo je silu 53G, a nakon svega je izašao iz zapaljenog bolida sa tek manjim povredama.

POVEZANE VESTI

Francuski vozač je već izašao iz bolnice, rekao je da mu je oreol spasao život. On je imao veoma slikovito i potresno svedočenje pred novinarima o onome što mu se dogodilo, a poručio je da hoće da vozi na poslednjoj trci u sezoni u Abu Dabiju kako bi se oprostio na valjan način od Formule 1.

Inače za narednu Veliku nagradu Sahira koja se vozi na istoj stazi kao i Velika nagrada Bahreina samo u drugačijoj konfiguraciji, unapređena je bezbednost ograda.

Komentari

Vaš komentar