FP2: Maks između dve Srebrne strele

Formula 1 30. apr. 202117:44
Podeli:
Bryn Lennon/Getty Images

Uzbudljiv je bio drugi slobodan trening za Veliku nagradu Portugalije, a to je tek početak. Ipak, i on sam nagoveštava veliku borbu Mercedesa i Red Bulovog asa.

Najbrži na drugom treningu bio je Luis Hamilton u vremenu 1:19.837. Iza njega plasirao se najozbiljniji konkurent za titulu Maks Ferstapen samo 143 hiljadita dela sekunde zaostatka. Nema sumnje da ćemo i u narednim danima gledati njihov dvoboj.

Pobednik prvog slobodnog treninga Valteri Botas bio je na trećem mestu i zaokružio dominaciju Mercedesa sa 344 hiljadita dela sekunde zaostatka, ali veoma blizu, svega 16 hiljaditinki sporije od Botasa, našao se Karlos Sains u Ferariju. Odličan plasman peto mesto zabeležio je Fernando Alonso u Alpini, ispred timskog kolege Estebana Okona.

Prvi 10 zaokružili su Šarl Lekler u Ferariju, Danijel Rikardo u Meklarenu, Lens Strol u Aston Martinu i Serhio Peres u Red Bulu. U subotu su na programu kvalifikacije, a u nedelju sama trka za Veliku nagradu Portugalije i sve to možete pratiti u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar