FP3: Maks opet prvi, Gasli je iznenađenje

Formula 1 27. mar. 202114:16
Podeli:
Pjer Gasli
AP Photo/Kamran Jebreili

Na trećem slobodnom treningu pred Veliku nagradu Bahreina najbrži je bio vozač Red Bula Maks Ferstapen. Drugo vreme je imao Luis Hamilton, a treće vozač Alfa Taurija Pjer Gasli.

Za razliku od prva dva treninga kada je Lando Noris imao odlične rezultate, ovoga puta je Pjer Gasli uspeo da se probije na sam vrh i da uzme treće mesto na slobodnom treningu. Najbolje vreme je opet imao Ferstapen koji je imao krug 1:30.577, a jedini koji je imao zaostatak manji od sekunde je bio Luis Hamilton. Sekund i šest hiljaditinki je lošiji od Maksa bio Pjer Gasli, a u vrhu su još bili Valteri Botas, Serhio Peres, Karlos Sains, Kimi Raikonen, Esteban Okon, Lens Strol i Danijel Rikardo.

Šarl Lekler je bio tek 11, Sebastijan Fetel 14, dok su na začelju bili Noris, Rasel, Mik Šumaher, Nikita Mazepin i Nikolas Latifi. Inače Sainsov odličan rezultat je napravljen na srednje tvrdim gumama tako da vozač Ferarija ima prostora za napredak.

Tokom treninga su inače najbrža vremena imali Botas i Hamilton, ali je kasnije Maks Ferstapen uspeo da dođe do najbržeg kruga i tako ostvari het trik na slobodnim treninzima.

Na trećem treningu su greške pravili Lekler kao i Nikita Mazepin koji se u jednom momentu okrenuo u srednjem sektoru.

Sve ovo garantuje veoma uzbudljive kvalifikacije koje počinju u 16 časova i gledaćete ih na Sport Klubu 1.

Komentari

Vaš komentar