Gospodski potez Red Bula posle Ferstapenovog odustajanja

Formula 1 6. jun. 202115:5324 komentara
Podeli:
Clive Rose/Getty Images

Ekipa Red Bula sugerisala je direkciji trke da se istakne crvena zastava na Velikoj nagradi Azerbejdžana da se nekome ne bi desilo isto što i Maksu Ferstapenu, kojem je pukao pneumatik.

VN Azerbejdžana

Mladi Holanđanin je vodio do pet krugova pre kraja, kada je pucanje pneumatika dovelo do toga da izgubi kontrolu nad bolidom i udari u zaštitnu ogradu. Prethodno se isto desilo i Lensu Strolu u bolidu Red Bula, a u oba slučaja na stazu je izašlo bezbednosno vozilo.

Iz austrijskog tima su preko radija poručili direktoru trke Majklu Masiju da u podacima koje imaju nije moglo da se nagovesti da je pneumatik toliko istrošen da bi mogao da pukne. Takođe je poručeno da je možda bolje da se istakne crvena zastava da bi svi mogli da zamene pneumatike i da bi se izbegao novi incident.

Posle Ferstapenovog odustajanja njegov timski kolega Serhio Peres je preuzeo vođstvo, ispred Luisa Hamiltona u Mercedesu i vozača Aston Martina Sebastijana Fetela. Svojim potezom, Red Bul je čak dao priliku svojim rivalima da ga pobede u poslednja dva kruga, koliko je ostalo do kraja trke kada je prekinuta.

Na kraju je Peres uspeo da dođe do drugog trijumfa u karijeri, dok je Hamilton napravio svoju najveću grešku poslednjih sezona. Meksikancu su se na podijumu pridružili Fetel i Pjer Gasli u bolidu Alfa Taurija.

Komentari

Vaš komentar