Grožan izašao iz bolnice, vozi u Abu Dabiju?

Formula 1 2. dec. 202010:56 > 10:58
Podeli:
Roman Grožan
REUTERS/Hamad I Mohammed

Roman Grožan izašao je iz bolnice samo tri dana pošto je doživeo težak sudar i jedva izvukao živu glavu iz zapaljenog bolida tokom trke za Veliku nagradu Bahreina.

Francuz, vozač tima Has, zakucao se u ogradu brzinom većom od 200 kilometara na čas. Uspeo je da iskoči iz vozila. Zadobio je samo opekotine na rukama, koje su doktori u Bahreinu brzo sanirali.

povezane vesti

Oduševljen sam što mogu da pokrećem sve prste. Ne moram da nosim zavoj preko cele ruke. Skoro sam zaplakao kada sam video kako se brzo oporavljam. Zahvalan sam svim ljudima, koji su mi pomogli da se izvučem iz teške situacija“, rekao je Roman Grožan.

Iako je to delovalo kao nemoguća misija, već sada se govori da bi Francuz mogao da se pojavi na startu poslednje trke u sezoni, koja je zakazana za 13. decembar u Abu Dabiju. To je potvrdio i Ginter Štajner, glavni operativac, tima Has.

Rekao sam mu da se dobro oporavi i da ćemo o svemu razgovarati u nedelju i ponedeljak. Ne želim nigde da žurimo, ali Roman ima veliku želju da bude u bolidu u Abu Dabiju“ izjavio je Štajner.

Naredna trka u šampinatu vozi se u nedelju 6. decembra u okviru „Šahir gran prija“, takođe u Bahreinu.

My right hand this morning. The happiness I had when I was told that I didn't need the full dressing anymore and could use my finger was huge. Almost cried. A victory on my way to recovery pic.twitter.com/QuZojM1mZe

— Romain Grosjean (@RGrosjean) December 2, 2020

Komentari

Vaš komentar