Grožan: Pomislio sam na Laudu, pa na svoju decu…

Automoto 1. dec 202016:253 komentara
Roman Grožan
REUTERS/Hamad I Mohammed

Francuski vozač Roman Grožan otkrio je o čemu je razmišljao dok je pokušavao da pobegne iz plamena, posle nesreće koja mu se dogodila u Bahreinu.

Vozač Hasa doživeo je strahovitu nesreću u nedelju na stazi u Bahreinu. Grožan je uspeo da se izvuče na vreme, pa je u bolnici završio samo zbog opekotina na rukama.

„Izlazak iz plamena je nešto što će obeležiti moj život. Ne znam da li čuda postoje i da li mogu da upotrebim tu reč, ali u svakom slučaju mogu da kažem da nije došlo moje vreme da umrem. Činilo mi se da je sve to trajalo znatno duže od 28 sekundi“, otkrio je Grožan.

Povezane vesti

„Razmišljao sam o mnogim stvarima, čak mi je na pamet pao i Niki Lauda, nisam želeo da završim kao on. Nisam mogao da okončam svoju priču u Formuli 1 na taj način. Takođe, razmišljao sam o svojoj deci. Rekao sam sebi da moram da izađem. Stavio sam ruke u vatru, osećao sam da gore. Izašao sam, osetio sam da me neko vuče i znao sam da sam se izbavio. Kao da sam se ponovo rodio“.

Francuz će izvesno propustiti trku predstojećeg vikenda, ali se nada da će sezonu ipak završiti na stazi.

„Srećan sam što sam živ, sada stvari posmatram drugačije. Ali, takođe, želim da se vratim na stazu. Ako je moguće, već u Abu Dabiju“.

Sezona Formle 1 završava se upravo u Abu Dabiju 13. decembra.

Komentari

Vaš komentar