Hamilton: Biće vozić u nedelju, Monako mora da se menja

Formula 1 20. maj 202118:0812 komentara
Lewis Hamilton
AP Photo/Luca Bruno

Vozač Mercedesa Luis Hamilton je pre početka trkačkog vikenda u Monte Karlu poručio da moraju da nastanu promene na ovoj stazi jer je obilaženje nemoguće na ovoj gradskoj stazi. Britanac je takođe posle prva dva slobodna treninga priznao da je iznenađen brzinom koju Ferarijevi vozači imaju u Monaku.

Monako je od uvek bio poznat kao staza koja nije dozvoljavala nikakva iznenađenja zbog toga što mesta za preticanje nema. Preticanja su još teža od 2017. godine kada su bolidi postali još širi.

Mislim da je potrebna promena. Imamo isti format godinama, ovo je najbolje mesto, najdivnije mesto na svetu za trkanje. Ali znamo da nikada nije uzbudljivo za navijače. Stajemo jednom u boks i imamo dugačke i teške ostanke na stazi. Na listi teških mesta za preticanje, ovo je van svake konkukurencije. Veoma je teško da ćeš ikad dobiti priliku da pretekneš nekog. Ne mislim da navijači uživaju u tome. Ne znam šta je rešenje, ali nadam se da će biti uzbudljivija trka„, rekao je Hamilton pred Veliku nagradu Monaka.

VESTI IZ F1

Sama vožnja po stazi, kroz tunel, uz Kazino, celo iskustvo je zadivljujuće i nikad se ne menja. Osećaj pobede je uvek sjajan. Sezona je uzbudljiva i vidiš da se vozači pretiču i da su svi sada bliži jedni drugima. Ovde ćete u nedelju videti vozić, a navijači već znaju da će se to desiti ovog vikenda„.

Inače posle prvih treninga Hamilton je bio iznenađen odličnim vožnjama Karlosa Sainsa koji je u obe sesije bio drugi, dok je Šarl Lekler imao najbrže vreme na drugom slobodnom treningu.

Mislim da je Ferari veoma jak, iznenađujuće je da toliko napreduju ali je to sjajno. Znači da je takmičenje veće„.

Hamiltona su pitali i da li veruje da je Ferarijev ritam „stvaran“, na šta je on odogovorio da vidi isto što i svi posmatrači i da deluje da je sve „kako treba“.

Komentari

Vaš komentar