Hamilton: Bolid kao da ne želi da bude bolji    

Formula 1 8. apr 202212:5514 komentara
Podeli:
Luis Hamilton
Photo by Robert Cianflone/Getty Images

Vozači Mercedesovog tima u šampionatu Formule 1 Luis Hamilton i Džorž Rasel su po završetku prvog i drugog slobodnog treninga Velike nagrade Australije ponovo pokazali frustriranost zbog muka koje imaju sa vozilima kojima upravljaju.

Sedmostruki svetski šampion je na kraju prvog treninga zauzeo sedmu poziciju i imao zaostatak od 1,2 sekunde u odnosu na prvoplasiranog Karlosa Sainsa, a Rasel je ostvario plasman na 12. mesto.

Drugi trening je čak bio lošiji od uvodnog – Rasel je bio na 11. mestu, a Hamilton dva mesta iza timskog kolege.

„Bio je to težak trening. Nijedna promena podešavanja na bolidu ne daje rezultate koje želimo, to je problem. Postanemo optimistični i pravimo prilagođavanja, ali deluje kao da bolid ne želi da bude bolji. Prvi trening je bio bolji. Napravili smo neke promene pred naredni i to nam nije pomoglo, bilo mi je teže tokom drugog treninga. Ne znam, bolid je jako prepreden“, kaže Hamilton i dodaje:

F1:

„Ne mislim da će biti teško vratiti se. Sada je situacija ovakva i moramo da se nosimo sa time. Frustirajuće je jer se trudiš da voziš maksimalno brzo i nadoknadiš zaostatak koji imamo, ali to nije moguće i zaostajemo 1,2 sekunde posle solidno izvezenog kruga“.

Rasel je govorio o pokušajima Mercedesa da eksperimentisanjem sa podešavanjima pomogne svojim vozačima. Takve promene nisu dale efekta i nemački tim ima velikih problema na Albert parku.

„Nismo u situaciji u kojoj bismo želeli da budemo. Neki timovi koji se inače samo bore za bodove su ispred nas, i nismo blizu borbi za najviši plasman. ‘Efekat morskog praseta’ je baš jak prilikom prilaska krivini 9. Verovatno je najjači koji sam ikada osetio i to je nešto sa čime moramo da se nosimo. Verujemo da je ovo najbrži način, ali ne mora biti tako. Moramo da nastavimo sa analizom podataka, svakakva podešavanja smo probali, ali rezultat je uvek isti. Moramo da se izborimo sa poteškoćama i razumemo uzrok problema“, rekao je Rasel.

Hamilton je trenutno peti u šampionatu sa 16 bodova iz prve dve trke, a Rasel zauzima četvrtu poziciju sa 22 boda.

Treći slobodan trening je na programu u subotu u 5 ujutru, dok su kvalifikacije na programu u 8 časova. Trka je zakazana za nedelju u 7 časova. Sva dešavanja iz Melburna možete direktno da pratite na Sport klubu HD.

Komentari

Vaš komentar