Hamilton: Ne očekujte da budem ljubazan preko radija

Formula 1 12. okt 202113:457 komentara
Luis Hamilton
REUTERS/Umit Bektas

Aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton zbog kazne je startovao sa 11. pozicije na trci za Veliku nagradu Turske prethodnog vikenda, odličnom vožnjom došao je do pozicije koja bi mu donela podijum, ali je osam krugova pre kraja morao da ode u pit stop, nakon čega je trku završio kao petoplasirani. Sedmostruki šampion nije bio zadovoljan strategijom svog tima i nezadovojstvo je iskazao radio-komunikacijom.

U Istanbulu je do pobede stigao Valteri Botas, a Maks Ferstapen je prestigao Hamiltona na prvom mestu u generalnom plasmanu – vozač Red Bula sada ima šest bodova više od Britanca.

Formula 1:

Nemojte nikada od mene očekivati da bude ljubazan i miran preko radija dok se trkam. Svi smo strastveni u žaru borbe i možemo svašta da kažemo, to važi za se vozače”, rekao je Luis Hamilton govoreći o trci u Turskoj.

Moje srce i duh su na stazi, taj žar me je i doveo do pozicije u kojoj sam sada. Moj bes je brzo zaboravljen – pričali smo o tome, sve smo raščistili i jedva čekam narednu trku. Nije tačno reći da sam bio besan na svoj tim, već na situaciju. Mi se svi trudimo da napravimo najbolju moguću strategiju, a kako trka odmiče morate da donosite odluke, a mnogo je faktora prisutno i konstantno se menjaju. U Istanbulu smo rizikovali misleći da će se staza osušiti, ali nije. Želeo sam da rizikujem do kraja i probam da završim trku bez odlaska u pit, ali su me zvali da mi kažu da to neće funkcionisati. Na kraju smo odabrali najbezbedniju opciju”, kazao je vozač Mercedesa.

Šampionat Formule 1 nastavlja se 24. oktobra Velikom nagradom Sjedinjenih Država u Ostinu. Čitavu akciju iz Teksasa pratite u direktnim prenosima samo na kanalima Sport kluba.

 

Komentari

Vaš komentar