Hamilton: Nije bio moj dan, pogrešio sam posle dugo vremena

Formula 1 18. apr. 202117:503 komentara
Podeli:
Bryn Lennon/Getty Images

Vozač Mercedesa Luis Hamilton izjavio je da nije 'imao svoj dan' u nedelju, pošto je tokom trke za Veliku nagradu Portugalije napravio najveću grešku u poslednje dve godine.

Britanac je završio na drugom mestu, iza Maksa Ferstapena. Na poslednjem stepeniku pobedničkog postolja našao se Lando Noris.

povezane vesti

„Pre svega, želim da čestitam Maksu, odradio je odličan posao danas. Takođe Landu, lepo je videti Meklaren na postolju. Kada je o meni reč, ovo nije bio jedan od mojih dana. Napravio sam grešku posle dugo vremena, ali sam srećan što sam završio trku“, rekao je Hamilton.

Britanac je na pneumaticima za suvo zakačio vlažni deo staze i umalo udario u zid u 32. krugu. Srećom, nije se zaglavio, pa je mogao da ode u rikverc i vrati se u trku.

„Pretpostavljam da sam previše žurio. Srećom vratio sam se i osvojio bodove za tim. Pokušavao sam da se rešim tog ružnog osećaja kada napravite grešku i da nastavim dalje“.

Hamilton je posle trke u Imoli zadržao vođstvo u generalnom plasmanu zahvaljujući najbržem krugu trke, pa sada ima 44 boda, jedan više od Ferstapena.

Komentari

Vaš komentar