Hamilton o pozivu tima i menjanju guma: Frustrirajuće!

Formula 1 10. okt 202118:3512 komentara
Luis Hamilton
Mark Thompson/Getty Images

Aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton na petoj poziciji je završio nedeljnu trku za Veliku nagradu Turske, uprkos činjenici što je u 50. krugu rešio da promeni pneumatike, iako je držao poziciju koja bi mu obezbedila podijum. Britanac nije bio zadovojan strategijom svog tima, zbog koje je, između ostalog izgubio vodeće mesto u generalnom plasmanu.

Najbrži u Turskoj bio je Valteri Botas, koji je u na taj način došao do prve pobede u sezoni, jubilarne desete u karijeri.

Trka za VN Turske:

Hamilton je startovao sa 11. pozicije, iako je bio najbrži u kvalifikacijama – zbog promene komponenata pogonske jedinice kažnjen je sa deset mesta u startnom redosledu.

Kada pogledam unazad, trebalo je da ostanem na stazi ili da odem u pit stop daleko ranije. Kada se vratite na osam krugova do kraja, onda nemate dovoljno vremena da se stabilizujete na stazi koja se suši. Frustrirajuće je, ali to je što je. Veoma sam se dobro osećao dok sam bio na trećoj poziciji i mislio sam ‘samo ovo da održim’, vo je dobar rezultat s obzirom da sam startovao sa 11. pozicije’. Peto mesto je lošije od toga, ali moglo je i gore“, izjavio je posle trke u Istanbulu Luis Hamilton.

Esteban Okon, za razliku od Hamiltona, nije išao u pit stop i tokom čitave trke je vozio na istom setu pneumatika.

Da se dogodilo da nismo završili trku, to bi bila katastrofa. Ne bismo osvojili nijedan bod. Mislim da bi Luisa u svakom slučaju pretekli Peres i Lekler da je ostao na starim gumama“, izjavio je prvi čovek Mercedesa Toto Volf.

Ferstapen je zahvaljujući drugom mestu u Istanbulu preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu sa 262,5 bodova, Hamilton ima šest manje, dok je Botas treći sa 177.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se 24. oktobra Velikom nagradom Sjedinjenih Država u Ostinu. Čitavu akciju iz Teksasa pratite u direktnim prenosima samo na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar