Hamilton optimista: Možemo da spasimo oštećeni agregat

Formula 1 1. sep 202220:414 komentara
Podeli:
Luis Hamilton
Clive Mason/Getty Images

Vozač Mercedesa Luis Hamilton misli da će mehaničari moći da poprave agregat koji je koristio tokom Velike nagrade Belgije, koji je oštećen posle incidenta u kojem je učestvovao i vozač Alpina Fernando Alonso.

Sva dešavanja iz sveta Formule 1 pratite ekslkuzivno na Sport klubu.

Sedmostruki šampion Formule 1 je bio primoran da se povuče iz trke posle kontakta sa španskim vozačem u krivini pet u uvodnom krugu – zadnji kraj Mercedesa se našao visoko u vazduhu i o tlo udario silom od 45G.

Povezano

Došlo je do gubitka pritiska vode i izlivanja rashladne tečnosti iz agregata, zbog čega je Mercedes zatražio od Hamiltona da zaustavi vozilo.

Hamilton je dosad koristio tri pogonske jedinice i naredna promena značila bi kaznu za 37-godišnjeg Britanca. Hamilton je pred Veliku nagradu Holandije, koja se održava u nedelju, rekao da neće koristiti agregat koji je oštećen u Belgiji, iako bude prošao prvobitna testiranja.

„Mehaničari su pregledali čitav bolid i trenutno rade na agregatu, kako bi mogao ponovo da se koristi u budućnosti. Mislim da će to biti moguće, ali ne u narednoj trci jer je i dalje na popravci. Uskoro ćemo znati“, izjavio je Hamilton, kojeg je upozorila Svetska automobilska organizacija pošto je odbio da bude pregledan posle incidenta.

Vozač Mercedesa će na Velikoj nagradi Holandije koristiti jedan od agregata iz prvog dela sezone ili će se uz korišćenje nove, četvrte pogonske jedinice, prihvatiti kaznu na startu trke. Hamilton se nalazi na šestoj poziciju u šampionatu sa 146 bodova, dok je Mercedes treći među konkstruktorima sa 316.

Komentari

Vaš komentar