Hamilton oseća blage simptome: Razočaran sam

Formula 1 1. dec. 202019:367 komentara
Podeli:
Pool via REUTERS/Clive Mason

Vozač Mercedesa Luis Hamilton izjavio je da je razočaran što neće učestvovati na trci za Veliku nagradu Sahira u Bahreinu, a dodao je da od ponedeljka oseća blage simptome koronavirusa.

U utorak je saopšteno da Britanac neće učestvovati na trci predstojećeg vikenda jer je dobio pozitivan nalaz na koronavirus. Za povratak na stazu Hamiltonu je potreban negativan test, pa je pod znakom pitanju njegov povratak na poslednju trku sezone u Abu Dabiju.

„Razočaran sam što neću moći da se takmičim predstojećeg vikenda. Od početka sezone u junu, moj tim i ja smo uradili sve kako bismo ispoštovali pravila i uputstva gde god smo išli, kako bismo ostali zdravi. Nažalost, iako sam dobio negativan test prošle sedmice, u ponedeljak sam se probudio sa blagim simptomima i tražio sam novi test, koji je dao pozitivan rezultat. Odmah sam otišao u desetodnevnu izolaciju“, rekao je sedmostruki šampion.

„Žao mi je što neću moći da se trkam, ali prioritet je da ispoštujemo protokol i savete lekara, kako bih zaštitio druge. Imam sreće što se osećam dobro i što su simptomi blagi. Molim vas da se pazite. Ovo su teška vremena za sve i moramo da brinemo jedni o drugima“.

Britanac je treći vozač Formule 1 u tekućoj sezoni koji je imao pozitivan test na novi virus, a pre njega trke su zbog zaraze propuštali Serhio Peres (Silverston) i Lens Strol (Nemačka).

Komentari

Vaš komentar