Hamilton podržava Osaku: Kazna? To nije kul!

Automoto 3. jun 202118:4611 komentara
Lewis Hamilton
Reuters, XXSTRINGERXX xxxxx

Sportski svet prethodnih dana u velikoj meri govori o povlačenju japanske teniserke Naomi Osake sa Rolan Garosa posle kazne koju je dobila zbog odluke da ne govori za medije. Trostruku grend slem šampionku podržao je i aktuelni prvak Formule 1 – Britanac Luis Hamilton.

Povezano:

Ona je neverovatna sportistkinja i sjajno ljudsko biće. Njeno angažovanje po pitanju ljudskih prava imalo je velikog efekta. Međutim, neizbežno je da budete pod ogromnim pritiskom kada ste u centru pažnje medija u tako ranom uzrastu. Mnogi od nas nisu pripremljeni za takav pritisak tako rano. Sećam se svojih iskustava – kada sam došao u F1 ja nisam znao kako da se ponašam pred kamerom“, izjavio je Luis Hamilton.

Mislim da rukovodstvo Rolan Garosa nije reagovalo na pravi način – kazna nije bila dobar izbor. Kazniti nekoga ko govori o svom mentalnom zdravlju nije kul“, rekao je sedmostruki prvak Formule 1.

Japanska teniserka povukla se sa Rolan Garosa posle prvog kola. Druga igračica sveta je pre početka turnira u Parizu istakla da zbog mentalnog zdravlja neće prisustvovati konferencijama za novinare, a organizatori su je posle meča u nedelju kaznili sa 15.000 dolara, uz pretnju diskvalifikacijom.

 

 

Komentari

Vaš komentar