Hamilton: Ponosan sam na Fetela, ne beži od problema

Formula 1 15. okt. 202114:4712 komentara
Podeli:
Luis Hamilton
Richard Bord/Getty Images

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pohvalio je svog prijatelja i bivšeg rivala za titulu Sebastijana Fetela zbog njegovog zalaganja za jednakost i očuvanje životne sredine.

Društveni aktivizam Luisa Hamiltona već je naširoko poznat. Promovisao je društvenu ravnopravnost, borio se protiv rasizma i za zaštitu životne sredine.

Nedavno je i Fetel počeo aktivnije da se bavi društveno odgovornim temama, pa je Hamilton pohvalio aktivizam nemačkog vozača.

“Bio sam neverovatno ponosan na Sebastijana kada sam video šta radi. Otkrio je stvari prema kojima je strastven, govori javno o njima i ne beži od toga. Mislim da svi mi kako smo stariji imamo više empatije”, rekao je sedmostruki svetski šampion i dodao:

“Znate, i on ima porodicu, razmišlja o budućnosti svoje dece i cele planete, razmišlja o tome šta sada treba da uradimo kako bismo ih pripremili za budućnost. On očigledno pokušava da bude lider za svu decu koja ga podržavaju. Često razgovaramo o svim važnim temama”.

Britanca su novinari pitali i da li postoje problemi oko kojih bi mogli da se udruže.

“Nemamo planove da radimo bilo šta zajedno u budućnosti, ali kao što sam već rekao, ako postoji neko specifično pitanje, razgovaramo o njemu za vikend i podržavamo se međusobno u tome što radimo”, zaključio je Hamilton.

Komentari

Vaš komentar