Hamilton posle drame: Jedva sam odbio Maksove napade

Automoto 28. mar. 202120:548 komentara
Podeli:
Lewis Hamilton
Lars Baron/Getty Images

Vozač Mercedesa Luis Hamilton na odličan način je otvorio novu sezonu Formule 1 – u direktnom i uzbudljivom okršaju bio je bolji od Maksa Ferstapena iz Red Bula, a posle trke je odao priznanje rivalu i izjavio da mu je ovo bila jedna od najtežih trka u poslednje vreme.

Na putu do trijumfa sedmostruki svetski šampion je ponovo ispisao nove stranice istorije pošto je postao rekorder po broju krugova u vođstvu. Maks Ferstapen bio je drugi, a na podujum se popeo i Valteri Botas.

Formula 1:

Vau, kako je ovo bila teška trka. Definitivno smo znali da će biti teško, ali smo morali da pratimo Maksa, pa smo išli u boks ranije. Oni su bili sjajni čitavog vikenda, pa smo bili svesni da će nam biti neophodan fantastičan nastup. Pokušavali smo da nađemo pravu ravnotežu, a da ne dižemo tempo previše kako bismo imali gume za kraj trke“, izjavio je Luis Hamilton posle 96. pobede u Formuli 1.

Bilo je teško jer je Maks nadirao sa svih strana, a na kraju sa uspeo da odbijem njegove napade. Ovo je bila jedna od najtežih trka u poslednje vreme. Mnogo sam zahvalan ljudima iz fabrike koji uvek rade na tome da probiju granice i nikada ne odustaju“, rekao je sedmostruki šampion.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Ređo Emilije 18. aprila, a čitavu akciju iz Italije moći ćete, kao i uvek, da pratite u ekskluzivnim prenosima smo na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar