Hamilton: Titula mi nije jedini cilj u 2021. godini

Formula 1 2. mar. 202113:552 komentara
Podeli:
Luis Hamilton
© 2021 Daimler AG

Sedmostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton objasnio je da je potpisao jednogodišnji ugovor sa Mercedesom jer 'nije bilo stvarne potrebe' da planira dalju budućnost.

Od završnice prethodnog šampionata spekulisalo se kada će Luis potpisati novi ugovor sa Mercedesom. To se konačno dogodilo početkom februara, a mnogi su bili iznenađeni što je saradnja zvanično produžena za samo godinu dana.

Prvo, imao sam sreće da ostvarim dosta stvari koje sam želeo do ovog trenutka. Nema stvarne potrebe da planiram dalju budućnost“, rekao je Britanac.

Povezane vesti

„Živimo u neobičnom vremenu i želeo sam da ugovor bude samo na godinu dana. Na kraju možemo da razgovaramo da li želimo da nastavimo saradnju i dodamo još godinu“.

Hamilton će ove godine imati priliku da osvoji rekordnu osmu titulu, ali ističe da mu to nije jedini cilj.

„Šta je prioritet u 2021? U prošlosti se radilo samo o osvajanju šampionata. Prošle sezone se mnogo pričalo o jednakosti i inkluziji. Ove godine je reč o zalaganju za različitost, vreme je da se preduzmu određene mere. Naravno, postojimo da busmo pobeđivali, na tome radi kompletan tim. I to je takođe moj cilj“.

Sezona u Formuli 1 počinje 28. marta. Sve trke moći ćete ekskluzivno da pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar