Hamilton: Tokom ovakvih dana shvatim koliko sam srećan

Formula 1 12. sep. 202121:006 komentara
Podeli:
Luis Hamilton
Photo by XPB - Pool/Getty Images

Vozač Mercedesa Luis Hamilton izjavio je da ga boli vrat i da ima jaku glavobolju zbog incidenta koji se dogodio tokom trke za Veliku nagradu Italije.

U 26. krugu trke u Monci, Maks Ferstapen je prešao preko ivičnjaka i udario pravo u bolid aktuelnog šampiona. Usporeni snimak pokazao je da je točak Red Bulovog bolida udario Hamiltona o kacigu, ali je oreol sprečio veći kontakt.

povezane vesti

„Tokom ovakvih dana shvatim koliko sam srećan. Potrebna je samo milisekunda da se trkanje pretvori u zastrašujuću situaciju. Danas me je sigurno neko zaštitio“, poručio je Luis.

„Vrat me boli kako uticaj adrenalina jenjava, dobio sam na neki način udarac u glavu, tako da je normalno da imam jaku glavobolju, ali dobro sam. Oreol je sprečio gore posledice i neizmerno sam zahvalan svima koji rade na našim vozilima i koji čine trkanje sigurnijim. Hvala svima koji me podržavate, zbog nje nastavljam da se borim. Zahvalan sam svakome od vas, vi ste najbolji“.

Ferstapen je na kraju kažnjen pomeranjem za tri mesta na startu naredne trke. Direkcija je utvrdila da Holanđanin nije potpuni krivac, ali da je njegova krivica veća.

Šampionat Formule 1 nastavlja se trkom za Veliku nagradu Rusije.

Komentari

Vaš komentar