Hamilton ostao u Mercedesu za platu od 40 miliona funti

Formula 1 8. feb. 202112:22 > 12:594 komentara
Podeli:
REUTERS/Hamad I Mohammed

Luis Hamilton je potpisao novi multimilionski ugovor sa Mercedesom.

Britanac, sedmostruki svetski šampion, voziće najmanje još jednu sezonu u taboru „Srebrnih strela“˛ za godišnju platu od 40 miliona funti!

To je za pet miliona više u odnosu na prethodni ugovor, što će 35-godišnjeg Luisa dodatno motivisati u nameri da stigne do osme titule i na taj način postane najuspešniji pilot Formule 1 svih vremena.

Istekom ugovora na kraju 2020. godine, Hamilton je jasno izrazio želju da ostane u Mercedesu, kojem se pridružio 2013. godine i s kojim je osvojio šest od sedam naslova svetskog prvaka.

Značajan deo novog sporazuma temelji se na zajedničkoj posvećenosti većoj raznolikosti i uključivanju u moto-sport, koju su prošle godine pokrenuli Luis i Mercedes. To će dobiti oblik zajedničke dobrotvorne fondacije, koja će imati misiju podržavanja veće raznolikosti i uključivanja u sve svoje oblike u moto-sportu.

Mercedes je takođe potvrdio da će Toto Volf ostati šef tima i izvršni direktor u naredne tri godine, nakon restruktuiranja vlasništva.

Osnova dogovora je zajednička posvećenost raznolikosti i inkluziji u Formuli, o kojoj,

 

Ineos, u vlasništvu najbogatijeg Britanca, Ser Džima Retklifa, postao je timski partner početkom ove godine i sada je povećao svoj udeo na 33 odsto.

Volf je takođe povećao udeo sa 30, na 33 odsto, dok se Dajmler, koji je ranije imao 60 odsto udela, smanjio na 33, kako bi se stvorila tri ravnopravna partnera.

Zadovoljan sam što započinjem novo poglavlje za Mercedes-AMG Petronas F1 tim”, rekao je Volf.

Ovaj tim je za mene poput porodice. Zajedno smo prošli toliko uspona i padova, da ne mogu zamisliti da radim sa boljom grupom ljudi u ovom sportu. Veoma sam srećan što zajedno nastavljamo novu eru. Ova nova investicija Ineosa potvrđuje da biznis rejting Formule 1 raste, što je važan signal za sve timove u našem sportu, posle izazovnih godina.”, rekao je Volf.

Uzbuđen sam i želim dobrodošlicu Džimu, Endiju i Džonu, kao suvlasnicima tima, jer su izgradili jednu od najprofitabilnijih kompanija na svetu, a oličavaju pravi duh preduzetništva i njihova stručnost će ojačati našu ekipu u godinama koje dolaze. Paralelno s tim, privilegija je da nastavim svoje partnerstvo sa Olom, Markusom Šeferom i Mercedes-Bencom u narednim godinama. Ponosni smo što smo dodali prestižno nasleđe brenda u moto-sportu od 2010. godine i što delimo ambiciju da organizaciju razvijamo u godinama koje dolaze.”, zaključio je Volf.

Komentari

Vaš komentar