Hamilton: Uvek neki problemi, nemamo ni sreće…

Formula 1 24. maj. 202211:2411 komentara
Podeli:
Luis Hamilton
xAlessioxDexMarcox xipa-agency.nex 0 via Guliver

Nekadašnji šampion Formule 1 Luis Hamilton pokazao je veliku istrajnost u trci za Veliku nagradu Španije, ali je i dalje od mesta na kojem bi konkurisao za novu titulu prvaka u elitnom šampionatu. Za medije je govorio o problemima sa kojima se u tekućoj sezoni suočava tim Mercedesa.

Hamilton je započeo trku sa šeste pozicije, ali je završio na začelju kada ga je kontakt sa Kevinom Magnusenom u četvrtoj krivni naterao da ode u pit-stop.

Formula 1:

„Nisam bio pesimista – zaostajao sam samo 30 sekundi. Nisam bio siguran da li ćemo biti kažnjeni. Ne znam da li je problem pouzdanost našeg bolida. Već smo videli na trci da se nešto događa. Smatrao sam da treba da sačuvamo naš motor, kako bi nam služio za neke druge bitke. Ipak, dramo mi je što to na kraju nismo učinili. Pokazali smo da nikada ne odustajemo“, izjavio je Luis Hamilton.

„Od poslednje trke prošle sezone imamo problema. Konstantno se dešavaju stvari koje nam otežavaju da napredujemo. Nismo imali ni sreće sa bezbednosnim vozilima i drugim stvarima. Međutim, mi se uvek vratimo u sedlo“, rekao je britanski automobilista.

Vodeći u generalnom plasmanu u konkurenciji vozača trenutno je Maks Ferstapen sa 110 bodova, Šarl Lekler ima šest manje, a trećeplasirani sa 85 bodova je Ferstapenov timski kolega Serhio Perez. Mercedesi se nalaze na četvrtoj i šestoj poziciji – Džordž Rasel ima 74 boda, a sedmostruki prvak Hamilton 46.

Sedma trka šampionata Formule 1 voziće se 29. maja za Veliku nagradu Monaka. Direktan prenos očekuje vas na Sport klubu.

Trke Formule 1 možete pratiti na Sport Klubu uz SBB ili ukoliko još niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)

Komentari

Vaš komentar