Hamilton: Volim kada nekoga jurim

Formula 1 2. maj. 202120:0223 komentara
Podeli:
REUTERS/Gabriel Bouys

Luis Hamilton je na Velikoj nagradi Portugala stigao do 97. pobede u karijeri. Britanac je na kraju ubedljivo slavio, iako je u jednom trenutku bio na trećem mestu, iza Ferstapena i Botasa. Odličnim manevrima obojicu je ostavio iza sebe.

Sjajna trka. Na startu sam odmah napao Botasa. Znao sam da će biti teško da ga prođem, ali sam sve vreme pritiskao. Onda je izašao „sejfti kar“ i sve se promenilo. Prestigao me Ferstapen i odjednom sam došao u situaciju da sam na trećem mestu“, rekao je Hamilton.

povezane vesti

U poslednjih nekoliko godina Britanac je bio toliko domintantan u najbržem karavanu da su bile retke situacije kada on mora da juri.

Obožavam da se trkam. Kada si prvi, veoma je teško održati koncentraciju, jer si svestan da svaka greška košta. Opet je potpuno drugačiji fokus kada nekoga juriš. Volim tu vrstu adrenalina i uživam u tim pokušajima da prestignem onoga ko je ispred mene“, izjavio je Hamilton.

Hamilton sada ima 69 poena u generalnom plasmanu, osam više od drugoplasiranog Ferstapena.

Moramo da ostanemo mirni. Tim radi sjajan posao. Suština je da konstantno moramo da korigujemo neke stvari na bolidu. Jasno vam je koliko nam je blizu Red Bul“, kaže sedmostruki šampion sveta.

Komentari

Vaš komentar