Hamilton: Žao mi je navijača

Formula 1 29. sep 202215:0016 komentara
Podeli:
Clive Rose/Getty Images

Luis Hamilton, sedmostruki šampion sveta, istakao je uoči trke za Veliku nagradu Singapura Formule 1 da sadašnje stanje u generalnom plasmanu nije dobro za neutralne ljubitelje najbržeg karavana.

Maks Ferstapen trenutno vodi sa 119 bodova više od Šarla Leklera i ukoliko osvoji 22 boda više od svog pratioca slaviće drugu titulu šampiona pet trka pre kraja ovogodišnjeg šampionata.

povezane vesti

„Iskreno žao mi je navijača, uvek kada se trka za titulu završi u ranoj fazi. Mnogo je bolje kao što je bio slučaj recimo prošle godine kada je sve došlo do posledne trke“, izjavio je Britanac.

Od svojih sedam titula, Hamilton je samo dve osvojio u poslednjoj trci sezone. Prvu protiv Mase 2008, drugu protiv Rozberga 2014. godine. Sve ostale je osigurao najmanje dve trke pre kraja sezone.

„Za mene kao pojedinca je sjajno kada ranije osiguram titulu, ali za sport sigurno nije. Svima je i dalje u sećanju poslednjih 17 sekundi 2008. godine ili ono što se prošle godine dešavalo u Abu Dabiju. Verujem da će u budućnosti biti još takvih šampionata“, rekao je Hamilton.

Sve treninge, kvalifikacije i samu trku ovog vikenda za Veliku nagradu Singapura možete da pratite na kanalima Sport kluba.

 

Komentari

Vaš komentar