Hamiltonov nakit ponovo tema, da li će ga FIA suspendovati?

Formula 1 13. maj. 202216:1429 komentara
Podeli:
Mark Thompson/Getty Images

Vozač Mercedesa Luis Hamilton mogao bi da bude diskvalifikovan u trci za Veliku nagradu Monaka ukoliko ne ispoštuje pravila o zabrani nošenja nakita. Sve to, naravno, pod uslovom da FIA reši da na najstroži mogući način primeni pravila.

Hamilton je pred trku u Majamiju skinuo minđuše, ali je dobio dozvolu, nakon što je pisao molbu FIA, da ne uklanja pirsing u nosu. Kako sada stvari stoje, molba neće biti dovoljna za trku u Monaku.

Informacije o potencijalnoj zabrani u Monaku za Hamiltona doneo je novinar Skaj sporta Ted Kravic.

Povezano

„Skinuo je minđuše, ali ne može da izvadi pirsing iz nosa i mislilo se da će proći kroz manju medicinsku proceduru kako bi to uradio. Međutim, sada, nakon što je dobio dve trke ‘fore’ (Majami i Barselona), da to neće uraditi. On to ne želi i ne misli da je nešto čime bi FIA trebalo da se bavi, tako da izgleda da se rat između Hamiltona i FIA nastavlja“, naveo je Kravic i zapitao se da li će Hamilton samo plaćati kazne koje bude dobio u Monaku i narednim trkama.

Koliko veruje da to nije posao FIA, Hamilton je pokazao na konferenciji za medije u Majamiju na koju je došao noseći čak osam prstenova, tri sata, četiri ogrlice, dve minđuše i „sporni“ pirsing.

Ipak, Kravic ide i korak dalje i navodi da bi FIA mogla da odluči da pravila primeni krajnje striktno te da bi to značilo da Hamilton neće moći da vozi u Monaku.

„Hamilton je rekao da će platiti sve kazne koje dobije, ali nije tako jednostavno. Ako FIA odluči, oni mogu da zabrane Hamiltonu da uopšte izađe iz pit-lejna na početku treninga u petak. Zbog toga ova situacija može da postane izuzetno gadna za trku do dve“, dodao je Kravic.

Prvi čovek Mercedesa Toto Volf veruje da će FIA i Luis pronaći rešenje.

„Ono što je bilo potrebno je da se otvori dijalog između Luisa i Mohameda (bin Sulajema, predsednika FIA). Jasno je da su pravila tu da bi zaštitila vozače, ali nama su potrebni i raznovrsnost i način da se izrazite, a znamo da je ovo bitno Luisu. Bez ulaska u detalje i toga gde bi pirsing trebalo da ostane ili ne, ja sam siguran da će oni doći do dogovora“, objasnio je Volf.

Komentari

Vaš komentar