„Hamiltonu i Ferstapenu neophodno godinu dana da odmore“

Formula 1 11. feb 202215:32 > 15:393 komentara
Mark Thompson/Getty Images

Bivši vozač Formule 1 Mark Veber smatra da je intenzivna borba između vozača Red Bula Maksa Ferstapena i vozača Mercedesa Luisa Hamiltona tokom prošle sezone obojici oduzela mnogo mentalne snage i da će im biti potrebno mnogo vremena za potpuni oporavak.

Povezane vesti

„Nije bilo lako. Mislim da nam svima treba godišnji odmor, a i njima. Stari ožiljci još nisu zarasli. Mogli bi zajedno da popiju crno vino, mada to bi moglo da dogodi tek nakon završetka karijere. Ali sve dok se međusobno takmiče, biće glavni suparnici, a to je ono što želimo da vidimo u sportu,“ izjavio je Veber.

Australijanac je u Formuli 1 bio član Minardija, Jaguara, Vilijamsa i Red Bula, ostvario je devet pobeda i 42 puta bio na podijuma. Četrdesetpetogodišnji Veber osvrnuo se i na poslednju trku minule sezone na kojoj je Ferstapen krunisan u šampiona.

„Psihološki je to bio jako težak kraj trke. Luis je vodio 99 odsto utrke da bi na kraju izgubio. Uporedio bih to sa velikom tabletom koju samo treba brzo progutati. Svi smo bili razočarani što se završilo kako se završilo. Obojica su zaslužili trofej,“ naglasio je Veber.

Nova sezona počinje 20. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina, a sve prenose ćete moći da gledate na Sport Klubu.

Mark Thompson/Getty Images

 

Komentari

Vaš komentar