Hamiltonu pol u Imoli, Peres oduševio, maler Norisa!

Formula 1 17. apr. 202115:20 > 15:2439 komentara
Podeli:
Luis Hamilton
Photo by Bryn Lennon/Getty Images

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je pol-poziciju pred Veliku nagradu Emilije Romanje, pošto je bio najbrži u kvalifikacijama u vremenu 1:14.411.

To je 99. pol Hamiltona u karijeri.

„Red Bul je bio brz ovog vikenda, ali naš bolid je sve bolji i sve brži. Sve čestitke našem timu na vrednom radu. U nedelju će biti veliki izazov, biće potrebna prava strategija s obzirom na to da imamo dva Red Bula iza mene“, kaže Hamilton.

Kao što je Hamilton rekao, veoma će zadovoljni biti i u Red Bulu, pošto je njihov tandem odmah iza aktuelnog šampiona. Iznenađenje je priredio Serhio Peres, koji je imao 35 hiljaditinki zaostatka u odnosu na Britanca, a 52 hiljaditinke od njega sporiji je bio Maks Ferstapen.

„Sve čestitke timu. Napravio sam jednu grešku i naterao sam ih da vredno rade. Oporavili smo se. Najvažnije je da napredujemo. Nisam očekivao drugo mesto nakon onoga što smo prikazali u petak. Nedelja je najvažnija“, rekao je Peres.

Četvrti je bio Šarl Lekler u Ferariju, dok je na petom mestu bio Pjer Gasli u Alfa Tauriju. Sledi tandem Meklarena Danijel RikardoLando Noris, a Noris je do samog finiša imao šansu i za bolji plasman. Imao je Noris drugo vreme, ali je u jednom trenutku izašao sa staze, pa je završio kao sedmi.

Osmu poziciju zauzeo je Hamiltonov kolega Valteri Botas, a vodećih deset kompletirali su Esteban Okon iz Alpina i Lens Strol iz Aston Martina.

Na prvom i na drugom treningu najbrži je bio Botas, a na trećem Ferstapen.

U nedelju od 15 časova počinje trka duga 63 kruga, uz direktni prenos na Sport klubu.

Komentari

Vaš komentar