Hilkenberg je sâm kontaktirao Has tokom leta

Formula 1 21. nov 202219:551 komentar
Podeli:
Niko Hulkenberg
Clive Mason/Getty Images

Nemački automobilista Niko Hilkenberg otkrio je da je kontaktirao Has oko mogućnosti da vozi za taj tim naredno godine, pošto je poželeo da se vrati u Formulu 1.

Pročitajte još

Američki tim je u četvrtak objavio da će Hilkenberg zameniti Mika Šumahera, a da će zadržati Kevina Magnusena. Nemac se na taj način vraća za stalno u Formulu 1 posle tri godine, pošto je imao pet startova kao zamena otkako je ostao bez mesta u Renou na kraju 2019. Ove sezone je bio rezervni vozač Aston Martina i menjao je Sebastijana Fetela na trkama u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji, kada je njegov sunarodnik odsustvovao zbog koronavirusa.

Hilkenberg je otkrio da je pozvao šefa ekipe Has Gintera Štajnera tokom leta da bi mu rekao da je zainteresovan za mesto u njegovom timu ukoliko ono bude slobodno.

“Jasno je da sam posle 2019. godine bio van Formule 1 i bio sam srećan, distancirao sam se i malo predahnuo. Prošle godine se ništa nije dešavalo i čak na početku ove godine nisam se stresirao zbog toga, ali kako je došlo leto ta želja se pojavila. Kako sam išao na trke, kako sam gledao akciju i uzbuđenje, ta želja je bila tu. I tada su počeli pregovori”, rekao je Hilkenberg.

Nemac je istakao da su pregovori postali konkretniji tokom prošlog meseca, kada su u Hasu počeli da razmatraju opcije – pored Hilkenberga u konkurenciji su bili i Šumaher i Antonio Đovinaci. Ugovor je na kraju potpisan prošle srede.

Has će se za volanom bolida Hasa naći u utorak, kada su na programu testiranja u Abu Dabiju, a trkački debi u američkom timu imaće na startu naredne sezone u Bahreinu. Sledeći šampionat Formule 1 moći ćete da pratite ekskluzivno na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar