Horner: Čeko Peres nije vozač broj dva

Formula 1 26. maj. 202212:3438 komentara
Podeli:
REUTERS/Albert Gea

Red Bul je domirao u trci za Veliku nagrada Španije, gde je Maks Ferstapen osvojio prvo, a Serhio Peres drugo mesto.

Ipak delovalo je da Peres nije bio zadovoljan ovakvim ishodom i teška srca je ispoštovao klupsku naredbu da propusti Ferstapena. Istakao je posle trke „da to nije bilo fer“ i da če razgovarati sa čelnim ljudima tima.

povezane vesti

Međutim, Kristijan Horner, prvi čovek Red Bula vrlo brzo je spustio teniziju rekavši da u ekipi nisu hteli ništa da rizikuje, jer su Čekove gume bilo mnogo potrošenije nego Maksove. Nekoliko dana kasnije, a uoči trke u Monte Karlu, Horner se ponovo oglasio.

Čeko nije drugi vozač u našoj ekipi. Nije lako biti klupski drug Maksa Ferstapena, ali Peres ima dovoljno iskustva da se nosi sa tim. Ima odličan bolid, istu opremu i istu šansu kao Maksa, ali sa druge strane je realan u svojim očekivanjima. Pravi je timski igrač i njegov doprinos u prošlogodišnjoj Maksovoj tituli bio je nemerljiv“, istakao je Horner.

Peres je posle šest trka ovogodišnjeg šampionata na trećem mestu sa 85 poena, 25 manje od vodećeg Ferstapena i 19 u odnosu na drugoplasiranog Leklera. Očekuje se da uskoro čelnici Red Bula obnove ugovor sa Meksikancem.

Nismo još počeli razgovore, ali i to će se dogoditi za nekoliko nedelja. Mi smo prezadovoljni sa Čekom, ima dobru hemiju sa Maksom i verujem da neće biti poteškoća oko nastavka saradnje“, istakao je Horner.

Šampionat Formule 1 nastavlja se ovog vikenda trkom u Monte Karlu. Sve treninge, kvalifikacije i samu trku možete da pratitet na Sport klubu HD.

Trku Formulu 1 iz Monte Karla možete pratiti na Sport Klubu uz SBB ili ukoliko još niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)

Komentari

Vaš komentar