Horner: Direkcija trke apsolutno je donela pravu odluku

Formula 1 12. dec 202117:22 > 17:238 komentara
Podeli:
Maks Ferstapen
Bryn Lennon/Getty Images

Holandski automobilista Maks Ferstapen došao je do titule šampiona Formule 1 u Abu Dabiju u nedelju posle velike drame, a prvi čovek njegovog tima Red Bula, Kristijan Horner, izjavio je posle antologijske trke da je već spremao govor kojim bi utešio svoj tim posle neuspeha, kada se dogodilo čudo.

VN Abu Dabija:

Ferstapen je u poslednjem krugu pretekao glavnog rivala u borbi za titulu Luisa Hamiltona posle kontroverzne situacije sa bezbednosnim vozilom.

Vikali smo na kraju da ih puste da se trkaju. Bila je to odlična strateška odluka – išli smo u boks i uzeli smo meke gume, tako da smo ostavili Maksu da izbori pobedu. Direkcija trke je apsolutno donela pravu odluku. Zaista sam ponosan na Maksa i na ceo tim zbog toga što su uspeli da postignu ove sezone. Znali smo da Maks neće odustati. Došao je do samo kraja i zaista je fantastičan osećaj videti kako slavi titulu. Poslednjih deset krugova mislio sam o tome šta ću reći Maksu i ostatku tima da ih obodrim zbog poraza, a onda smo imali i sreće sa bezbednosnim vozilom“, izjavio je Kristijan Horner.

Bilo je ovo intenzivno takmičenje, visoki su ulozi. Toto Volf, prvi čovek Mercedesa, i ja smo imali trenutke neslaganja, ali ja imam veliko poštovanje prema njemu i Mercedesu. Čeka nas velika bitka i naredne godine“, rekao je prvi čovek Red bula.

Red Bul je sezonu završio na drugom mestu u konkurenciji konstruktora sa 28 bodova manje od Mercedesa.

Ferstapen je vratio Red Bul na tron posle osam godina, a Hondi doneo prvu titulu još od 1991. godine, kada je prvak bio Aerton Sena, i to baš u poslednjoj sezoni japanske kompanije u šampionatu.

Komentari

Vaš komentar