Horner: Kazna za šta?

Formula 1 15. nov. 202115:0840 komentara
Podeli:
HOCH ZWEI

Maks Ferstapen nije prezao ni od čega u duelu protiv Luisa Hamiltona na Velikoj nagradi Brazila. U 48. krugu je u odbrani svoje pozicije otišao toliko široko da su i on i Luis napustili stazu. I Red Bul i Mercedes su kontaktirali direktora trke Majkla Mazija, a na kraju je doneta odluka da nema istrage.

Inače stjuarti su rekli i da nisu dobili snimak sa Ferstapenove čeone kamere što će učiniti da u Mercedesu budu još više ljuti. Ipak će uteha biti činjenica da je Hamilton dobio trku pa se ne diže ogromna prašina.

Kazna za šta? Nikakvu prednost nije stekao, nije bilo dodira, tako da… Mislim da je to bilo samo jako trkanje između njih dvojice. Stjuarti su dobro odlučili. Pričali smo mnogo puta o tome i o mentalitetu da ih pustimo da se trkaju„, rekao je šef Red Bula Kristijan Horner.

VESTI IZ F1

Želite da vidite ove momke kako se jako trkaju. Znate da će Maks uvek da se trka jako, Luis isto tako. To su dva momka koji se bore za titulu svetskog prvaka tako da će biti to jako trkanje. Mislim da je bilo sve kako treba, nije bilo kontakta i oni su se ponovo vratili i nastavili borbu„.

Sledeća trka u Fomruli 1 je u Kataru narednog vikenda, a Maks Ferstapen ima 14 bodova prednosti u odnosu na Luisa Hamiltona. Red Bul u konkurenciji konstruktora vodi ispred Mercedesa sa 11 bodova viška.

Komentari

Vaš komentar