Horner: Nemam nameru da napustim Red Bul

Formula 1 6. dec 202214:494 komentara
Kristijan Horner
Mark Thompson/Getty Images

Šef Red Bula u Formuli 1 Kristijan Horner kaže da očekuje veliku borbu sa rivalima u narednoj sezoni, iako je austrijski tim ubedljivo došao do duple krune u minulom šampionatu.

Red Bul je titulu prvaka među konstruktorima osvojio sa 759 bodova, dok je drugoplasirani Ferari sakupio 554. Dvostruki uzastopni šampion i vozač austrijskog tima Maks Ferstapen bio je naročito dominantan u poretku vozača, pošto je učinkom od 454 boda „oduvao“ ostatak karavana, što je rekord, te je na kraju sezone prednost Holanđanina nad najbližim pratiocem i vozačem Ferarija Šarlom Leklerom iznosila 146 bodova. Ferstapen je tokom 2022. godine zabeležio čak 15 pobeda, što nijednom drugom vozaču ranije u istoriji šampionata nije pošlo za rukom.

FORMULA 1:

Ferari nije uspeo ozbiljnije da ugrozi Red Bul iako je imao kompetitivan bolid, naročito u prvom delu sezone. Šef italijanskog tima Matija Binoto je zbog takvog razvoja situacije dao ostavku i ljubitelji Formule 1 već neko vreme spekulišu ko će ga zameniti na čelu ekipe iz Maranela. Horner je rekao da nije zainteresovan za tu poziciju.

„Nisam iznenađen Binotovim odlaskom iz Ferarija, to je bio izbor ekipe. Oni su tokom mog rada u Red Bulu već promenili pet šefova tima. Verujem da mu je veoma teško, imali su odličan bolid ove sezone. Potpuno sam posvećen Red Bulu, nemam nameru da napustim ekipu. Ja sam deo tima od njegovog nastanka, zato sam veoma privržen“, rekao je Horner i dodao:

„Očekujem tešku narednu sezonu. Vozači Mercedesa Džordž Rasel i Luis Hamilton su bili odlični. Rasel se borio sa Hamiltonom i čak je uspeo da ga pobedi u njihovoj prvoj sezoni u istom timu, to je veliki uspeh. Luis je i dalje odličan. Pretpostavićemo da će naporno raditi da eliminišu probleme koji su ih mučili ove godine, verujem da će i Ferari želeti da napreduje. Očekujem veliku borbu naredne sezone“.

Prva trka u 2023. godini je na programu 5. marta, kada će Bahrein ugostiti karavan, a kompletna sezona čeka vas ekskluzivno na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar