Horner: Neprihvatljivo je da šefovi timova lobiraju

Formula 1 21. jul. 202115:426 komentara
Podeli:
Christian Horner
Dan Istitene Getty Images FIA Pool via HOCH ZWEI

Tokom trke za Veliku nagradu Velike Britanije šef Mercedesovog tima Toto Volf je otrčao da razgovara sa stjuartima oko udesa koji su imali Luis Hamilton i Maks Ferstapen. Do mesta ovog razogovora je dotrčao i glavni čovek Red Bulovog tima Kristijan Horner koji misli da je "lobiranje" kod stjuarta tokom trke nedopustivo.

Dok je trajao prekid Velike nagrade Velike Britanije šef Mercedesa Toto Volf je direktoru trke Majku Maziju poslao imejl sa objašnjenjem zašto Luis Hamilton nije kriv za udes sa Maksom Ferstapenom. Tada je Volf dobio preporuku da ode do stjuarta da sa njima razgovara, a odmah je otrčao na isto mesto i Kristijan Horner.

VESTI IZ F1

Video sam Tota da lobira kod stjuarta i čuo sam da ide tamo to da radi. Tako da sam i ja otišao kako bi naši interesi takođe bili zastupljeni. Ne mislim da je ispravno da šefovi ekipa mogu da idu da lobiraju kod stjuarta. Trebalo bi da stjuarti budu zaključani kako ne bi bili pod uticajem. Nedopustivo je da je otišao da lobira. Hteo sam da davanje mišljenja bude izbalansirano, ne da utičem ili da pritiskam stjuarte„, rekao je Kristijan Horner.

Šef Red Bula insistira da niko ne bi trebalo da ide kod stjuarta i da utiče na njihove odluke.

Komentari

Vaš komentar