Horner: Peres je žrtvovao pola sekunde zbog Ferstapena

Formula 1 11. sep. 202111:511 komentar
Podeli:
HOCH ZWEI/picture-alliance/dpa/AP

Iako je Formula 1 individualni sport, timski rad je još kako primetan. Saradnja dvojice vozača iz istog tima nekad bude ključna u građenju strategija, a jednu takvu su u petak u Monci pokazali Serhio Peres i Maks Ferstapen.

Dva vozača Red Bula su u trećem delu kvalifikacija za Veliku nagradu Italije zajedno izašli na stazu. Meksikanac je pravio zavetrinu Maksu Ferstapenu, a da se to nije dešavalo Holanđanin bi gotovo izvesno ostao bez dobrog plasmana usled dominantne vožnje Mercedesovih vozača. Na kraju je Maks završio treći uz svega 23 hiljaditinke više od Landa Norisa.

Čeko je igrao ključnu ulogu kao timski igrač i povukao je svog timskog kolegu, pomogao je Maksu da dođe do te pozicije jer mislim da smo bili ranjivi u odnosu na Meklaren. Maks je na trećem mestu, a Čeko je žrtvovao verovatno pola sekunde tako da bi trebalo da i on bude bolje plasiran. Iskreno, s obzirom na to kakav smo deficit imali prošle godine sada smo to prepolovili„, rekao je šef Red Bula Kristijan Horner.

Ono što sledi u Italiji su sprint kvalifikacije. U 18.15 će početi kratka trka od 18 krugova koja će odrediti startni poredak za nedeljnu trku.

Komentari

Vaš komentar