Horner: Polaskan sam što me je kontaktirao Ferari

Formula 1 6. feb 202312:441 komentar
Kristijan Horner
REUTERS/Christine Kiernan

Kristijan Horner (49) je na čelu "Red Bul Rejsing tima" od prvog nastupa ove ekipe u Formuli 1, a pod njegovim vođstvom "bikovi" su zabeležili dva veoma uspešna perioda – od 2010. do kraja 2013. sa četiri uzastopne svetske titule Sebastijana Fetela i aktuelni, koji je počeo 2021. godine, kada je Maks Ferstapen vezao dve titule.

Horner je razgovarao sa novinarima časopisa „Auto Motor und Sport“, kojima je objasnio da nije bio u iskušenju da napusti Red Bul, odgovorio na pitanje da li je pregovarao sa Ferarijem i da li ima mesta za Matiju Binota u njegovom timu?

„Iskreno, ne, nisam bio u iskušenju da gledam neki drugi tim ili bilo koji drugi posao, bio sam u Red Bulu od početka“, objasnio je Horner. „Osećam se odgovornim za razvoj tima i mislim da nikada neće postojati nešto što će me dovesti u iskušenje da odem. Odan sam ljudima koji rade ovde i Red Bulu.“

Horner je potvrdio da ga je zvao Ferari, ali nije precizirao da li se to dogodilo krajem 2022. godine, kada je Skuderija već tražila naslednika Matije Binota.

„Polaskan sam što me je kontaktirao Ferari. To je jedan veliki tim i siguran sam da će ponovo biti konkurentni. Ali, nije mi bilo teško da ih odbijem“, priznao je Horner.

A da li će možda Red Bul odlučiti da iskoristi iskustvo i znanje Matije Binota?

„Ne vidim kakvu funkciju Matija može da ima kod nas. Ali, siguran sam da će biti još mnogo prilika za njega u Formuli 1“, rekao je Horner, praktično ponavljajući izjavu Tota Volfa, da ne treba očekivati da Binoto radi za Mercedes.

Komentari

Vaš komentar