Horner veruje u uspeh i u Meksiku

Formula 1 26. okt. 202110:164 komentara
Podeli:
Dan Mullan Getty Images FIA Pool via HOCH ZWEI

Posle trijumfa Maksa Ferstapena u Ostinu razlika u odnosu na Luisa Hamiltona je 12 bodova. Sledi trka u Meksiku, a to je za razliku od Ostina staza na kojoj nema dominantnog vozača. Teren u Teksasu je bio Hamiltonov, ali je tamo uspeo da pobedi Maks Ferstapen minulog vikenda.

Od kada se 2015. godine Meksiko vratio u Formulu 1 Mercedes je slavio tri puta, a Red Bul jednom. Luis Hamilton ima trijumfe 2016. i 2019. godine. Ipak Kristijan Horner kaže da je nemoguće da se predvidi koji će tim imati prednost, s obzirom na to da je i u Ostinu pobedio Ferstapen dok je to bila staza koja je uvek bila pogodnija Mercedesu.

VESTI IZ F1

Veoma je gusto između ova dva tima. Meksiko je bio dobra staza za nas, ali i za njih u nekim situacijama. Tako da ih ne potcenjujemo. Sve pobede su važne, ali ova je bila velika. Jer je ovo bilo veliko uporište Luisa Hamiltona i Mercedesa„, rekao je Kristijan Horner.

Šef Red Bula upozorava Maksa Ferstapena da ne sme da bude previše samouveren posle 12 bodova viška u generalnom plasmanu.

Moraš da napdaš. 12 bodova je ništa, mogu da nestanu veoma veoma brzo kao što smo videli ranije. Moramo da napadamo i da izvučemo iz njih što je više moguće. Pet trka do kraja i pritisak samo postaje veći„, rekao je Horner.

Komentari

Vaš komentar